Joanna Palani, der hævder at have kæmpet imod IS, risikerer seks måneders ubetinget fængsel. SE VIDEO fra Joanna.

Den 23-årige Joanna, der hævder at at have været i krig mod Islamisk Stat i Irak, Syrien og Kurdistan, fik sidste år frataget passet af Københavns politi. Dermed måtte hun heller ikke forlade Danmark. Joanna trodsede forbuddet ved at rejse fra København til Doha i Qatar den 6. juni 2016. Nu er Joanna varetægtsfængslet.

“Hun erkender sig skyldig i at have trodset udrejseforbudet,” siger Joannas advokat Erbil Kaya til Berlingske.

Sagen begyndte i onsdags bag lukkede døre i Københavns Byret. Den dansk-kurdiske kvinde skal fremstilles for retten igen den 20. december. Her risikerer hun seks måneders ubetinget fængsel.

I november 2014 forlod den dengang 21-årige Joanna Danmark for at rejse til irakisk Kurdistan og derfra videre til syrisk Kurdistan, hvor krigen mod Islamisk Stat raser. Forinden var hun droppet ud af 3.g på et gymnasium i Københavns-området.

Hun fortalte dagbladet Information, at hun “var en del af YPJ”. Det er den kvindelige afdeling af YPG, Folkets Beskyttelseshær. YPJ og YPG er tilknyttet Kurdistans Arbejderparti, PKK, der står på EU’s og NATO’s terrorlister. Senere oplyste Joanna, at hun havde kæmpet med Peshmerga-styrkerne i irakisk Kurdistan.

“Som kurder, kvinde og menneske er det svært at sidde på sofaen hjemme i trygge Danmark, mens mit folk bliver udsat for en etnisk udrensning,” sagde Joanna Palani, der i 1996 kom til Danmark fra Iran som 3-årig.

Se video, hvor Joanna Palani slutter af med ordene: “Bijî serok Apo”, en hentydning til PKK’s leder Abdullah Öcalan

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer