Jiyan.dk vinder pris for famøs ølbillede.

Radio24syv har uddelt deres pris, fidusbamsen til Jiyan.dk for det famøse ølbillede, hvor 13 unge, ikke-muslimer holder en øldåse i hånden for at protestere mod den tyrkiske regerings forbud mod øl i Tyrkiet mellem kl. 22 og 06 om morgenen.

Fidusbamsen er en pris til nogen, der har gjort en ekstraordinær indsats i ugens løb.

“Den kurdiske netavis i Danmark, Jiyan.dk, har publiceret et bilede af unge, der lod sig fotografere i sommersolen med en dåse øl i hånden. Billedet havde et andet formål, nemlig at vise de unges sympati med unge i Tyrkiet. Under billedet på Facebook læste jeg 335 kommentarer, som er nogle af de mest uhyrlige tilsvininger. Det er modigt af avisen at have bragt dette billede,” lyder det fra Radio24syv.

Jiyan.dk takker for Fidusbamsen og føler sig beæret over prisen.

Kan I forstå, hvis nogen muslimer er blevet stødt over billedet?

”Ingen af de 13 unge på billedet har muslimsk baggrund. De tilhører alle en anden religion, hvor det at drikke er helt almindeligt. Jiyan.dk giver plads til alle religioner med kurdiske tilhængere; Islam, Ezidisme, Kristendom, Zarathustrisme, Ahl-i Haq, Alevisme. Vi har således en årlig Ramadan-kalender for vores læsere, da flertallet er muslimer. Ligesom dette ikke betyder, at vi favoriserer islam, betyder et enkelt billede ud af tusind heller ikke at vi favoriserer religionen fra øl-billedet.”

Tidligere vindere af fidusbamsen:

Statsminister Helle Thorning-Schmidt

Erhvervsminister Ole Sohn

Journalist Martin Krasnik 

Finansminister Bjarne Corydon

Skatteminister Holger K. Nielsen

osv.

http://www.radio24syv.dk/programmer/cordua-steno/fidusbamsen/

Kommentér via Facebook

kommentarer