Jiyan.dk bliver en del af pensummet for de unge på Medievidenskab på Syddansk Universitet. “Det er et fantastisk stort skridt for vores netavis,” siger bestyrelsesmedlem.
Snart kan de unge også finde netavisen Jiyan.dk i deres pensum på universitetet. Lektor på Medievidenskab på Syddansk Universitet, Randi Marselis vil nemlig bruge Jiyan.dk som et af flere eksempler i valgfaget ”Medier og Kulturel Sameksistens” på SDU, Odense her i efterårssemestret.
”Det er interessant med et webmagasin som Jiyan.dk, der satser på en journalistisk tilgang og viser et dobbelt tilhørsforhold til det danske og kurdiske. Det er interessant, at Jiyan.dk både skriver om kurdernes forhold i Syrien, Iran, Irak og Syrien, men også forholder sig til Folketingsvalget,” siger Randi Marselis.
Der er dem, der mener, at etniske medier skader integrationen af nydanskere…?
”Jeg tror netop ikke, at det skader integrationen, for i Jiyan.dks tilfælde er der jo ikke tale om et lukket medie, men tværtimod inviterer i folk til at læse med. Samtidig skrives der meget lidt om minoriteternes interesser i danske medier, så kan de i stedet bruge andre medier,” svarer Randi Marselis.
”Samtidig er det spændende med den store bredde, Jiyan.dk har, hvor der skrives om politik, kultur og historie,” tilføjer hun.
Bestyrelsesmedlem hos Jiyan.dk: Det er fantastisk!
Alan Hasso, bestyrelsesmedlem og skribent på Jiyan.dk er glad over brugen af Jiyan.dk i akademisk sammenhæng.
”Jeg er stolt. Det er fantastisk, fordi det er et stort skridt, at Jiyan.dk kan bruges til et fagligt formål, og at netavisen er blevet så udbredt, at den også kan bruges på et universitet,” siger Alan Hasso.
Randi Marselis projekt, hvor Jiyan.dk indgår, handler om ”web-mediets rolle i (re)medieringen af migrationshistorie i vesteuropæiske nationer præget af stigende kulturel og etnisk diversitet (med særligt fokus på Danmark og Nederland).”
Jiyan.dk vil ligeledes blive fremvist på storskærm på en International Forskerworkshop i Helsinki i november som eksempel på etniske minoriteter i Skandinavien og digitale medier.
Valgfaget ”Medier og Kulturel Sameksistens” har cirka 65 studerende og kører på BA-niveau torsdage 14-17 eftermiddag og på kandidatniveau fredage 12-15. Stedet er Syddansk Universitet i Odense.