Læs interview med Jiar Ali, dansk- og nordisk mester i Muay Thai.

16-årige Jiar Ali er et af de mest lovende og hårdtslående talenter i Danmark i øjeblikket. Han brænder for Muay Thai og sigter mod verdenseliten, hvor han gerne vil være blandt de bedste i verden.

I interviewet havde Jiar dette at sige:

FightNews.dk: Hvor meget fylder Muay Thai i din hverdag?

Ali: Det fylder meget. Jeg føler pt. at det er det min dags største prioritet går til. Selvom jeg går på gymnasium så betyder træningen meget mere for mig, fordi jeg håber en dag på, at det vil føre mig så langt – til jeg kan leve af det.

FightNews.dk: Hvad fik dig til at starte til Muay Thai?

Ali: Har altid haft lidt mere energi end de andre i klassen, og jeg har altid kunnet lide kampsport og kampsportsfilm. Især efter en video jeg stødte på med Buakaw, gav mig blod på tanden til at starte ugen efter. Siden da har jeg vedligeholdt min træning og aldrig holdt pause.

FightNews.dk: Du har allerede i en ung alder opnået guld ved DM og NM, hvad er din motivationsfaktor?

Ali: Det jeg brænder for er sejr! Jeg elsker følelsen at skulle kæmpe, og hele setuppet til Muay Thai kampe og tuneringer. Og desuden eksisterer der ingen bedre følelse end at hæve armene i vejret, og vide at man har sejret. En anden ting er, at alle de trænningstimer i klubben – med de hårde sparringer og alle de kolde løbeture, når de giver gevinst, føler man sig ovenpå, og at man har opnået noget. Og det ikke en ting du kan købe for penge, men kun ved hjælp af disciplin og hård træning.

FightNews.dk: Du startede med Kickboxing men senere skiftede du til Muay Thai, hvilken sportsgren finder du mest kompliceret?

Ali: Kickboxing er en fin kampsport. Men da jeg mere er fortaler for at gå til stålet, og ikke bryder mig om at blive dirigeret af en kampleder – som desuden altid brokker sig, er Muay Thai mere min kop te. Muay Thai er mere lige-på-hårdt og der tillades meget mere nærkontakt med sin modstander end i Kickboxing. Derfor valgte jeg at skifte til Muay Thai for cirka lidt over 2 år siden fra i dag.

FightNews.dk: Hvordan forholder din familie sig til, at du har valgt Muay Thai og til tider bliver udsat for intense kampe?

Ali: Altså mine 2 brødre og min far bliver meget stolte og glade – især når jeg vinder. Men min mor, hun hader når jeg skal til kamp. Hun bliver oprevet velvidende om jeg kan komme til skade. Dog har hun efterhånden vænnet sig til, at jeg skal kæmpe og stoler mere på, at jeg kan passe på mig selv oppe i ringen. Og selvfølgelig klapper hun stolt når jeg vinder.

FightNews.dk: Hvad er dit mål som fighter?

Ali: Mange vil synes det lyder som en overdrivelse, men jeg vil gerne blive den bedste. Og jeg har en vision om at ville leve af det. Når jeg ser de berømte fighters videoer fra da de var på min alder, så går det op for mig, at hvis jeg fortsætter i samme tempo og bliver ved med at udvikle mig, så er det ikke et urealistisk mål jeg har sat mig selv.

FightNews.dk: Hvor ser du dig selv i fremtiden?

Ali: Har selvfølgelig mange tanker, men mit største ønske og største mål er at blive en af dem på toppen og at kunne leve af det, som jeg elsker så højt.

FightNews.dk: Hvornår forventer du at kæmpe igen?

Ali: Så snart der er en kamp klar – vil jeg også være klar. Grundet jeg træner uafbrudt men ingen reelle pauser, tangerer min form tæt på den bedste nogensinde.

FightNews.dk: Tak fordi vi måtte bruge din tid – det sætter vi pris på. Alt held og lykke fremover!

FightNews.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer