36-årige Jakob Nielsen levede før i tiden et typisk ungdomsliv med drukture. Senere konverterede han til islam og afholder sig i dag fra alkohol og svinekød.

Af Deniz Berxwedan Serinci

36-årige Jakob Nielsen konverterede for omkring ti år siden til islam og bor i dag i Nykøbing.  

Før han blev muslim, var Jakob Nielsen ”ret vild i ungdommen”, som han fortæller.

– Jeg prøvede nogle grænser af på forskellige måder, lyder det, uden at han vil komme nærmere ind på det.

Derfor kom det også som en overraskelse for hans familie og bekendte, at den hidtil kristne Jakob ville konvertere til islam. Han ville lige fortælle sin far det, inden han ville tage det endelige skridt og lade sig omvende til den nye religion.

– Jeg fortalte min far om min beslutning 14 dage inden konverteringen, for at høre, hvad han syntes om det. Han svarede, at jeg lige skulle vente 14 dage mere og være helt sikker, fortæller Jakob Nielsen grinende.

Efter 14 dage tog Jakob Nielsen til den lokale moske og konverterede til islam.

En beslutning, der ikke blev mødt med vrede derhjemme, men forestillingerne om islam var mange. Jakob Nielsen var vant til at høre folk tro, at islam var lig kvindeundertrykkelse og farlige muslimer, der vil ”slå alle vantro ihjel”. Men det er ifølge ham blot fordomme, der skyldes manglende gensidig kendskab.

Men hvad fik en dengang 28-årig mand, døbt som kristen i en kirke, til at blive muslim?

– Jeg havde som ung sprængt rammerne og grænserne, og det var slet ikke godt for mig, forklarer han.

Derfor skulle han nu prøve det modsatte. En anden livsstil med mere faste regler, som foreskrevet af muslimernes hellige bog Koranen. I islam så han en religion, der eksempelvis forbød indtagelse af alkohol og påbød kvinder at gå blufærdigt klædt.  

– Se hvad alkohol gør. Det medfører mange voldsepisoder, som koster samfundet dyrt. Kvinder og mænd kommer nemmere sammen, når der er alkohol indblandet og det kan medføre utroskab samt børn, der ikke var planlagte, fortæller han.

Vestligt kvindesyn undertrykkende
 – Kvinder i Danmark viser mere og mere af sig, piger skal i en yngre og yngre alder opføre sig som voksne. De bliver bedømt på deres ydre former, set som sexsymboler og det er undertrykkende.

 Han understreger samtidig, at han ikke vil blande sig andres indtagelse af alkohol eller livsstil, men blot siger sin egen mening.

– Den enkelte må selv afgøre, hvad han/hun vil. Jeg vil ikke påtvinge nogen nogen regler, men jeg siger bare, at ingen stiller spørgsmålstegn ved det vestlige kvindesyn eller den amerikansk popkultur, der kryber sig ind i vores danske kultur.

Men mange mener jo tværtimod, at islam er kvindeundertrykkende, for eksempel står der i Koranen, at mænd har ret til fire koner?
– Når det står i Koranen, skyldes det, at det var tilladt den gang og i dag, men det er ikke mulig i dagens Danmark at have fire koner, fortæller han og henviser til, at der i datidens Arabien var krig, og at mange mænd døde, hvilket efterlod kvinder uden forsørgere. 

– Men i dag har en kvinde ikke brug for en mand til at forsørge sig.

Ligeglad med Muhammed-tegninger
Tilladt i dag? Bør Koranen tages bogstaveligt?
Der er nogle bestemte retningslinjer for samfundets indretning. Det er ikke op til mig at ændre, hvad der er kommet fra Allah. Jeg kan ikke sige, at der stod dette i går og i dag er det forkert, så derfor laver jeg det om. Det er derfor folkekirken er i tilbagegang, fordi de hele tiden ændrer budskabet efter nutiden. Det mener jeg ikke, at man.

Jakob Nielsen fortæller samtidig, at islamisk lov, sharia ikke kan gælde i Danmark, fordi det ikke er et islamisk land.

Hvad med dine døtre – skal de gå med slør, når de bliver ældre?
Jeg kan kun påvirke dem til at komme frem til de værdier, jeg mener, er de rigtige. Men der kommer også en dag, hvor jeg ikke er der og hvor de selv skal så på egne ben. Så kan jeg ikke gøre mere.

Hvad synes du om Muhammed-tegningerne?
– Først tænkte jeg om tegningerne ”og hvad så?” – vi er opvokset her og her har man tradition for at gøre grin med alt og karikere alt. Jeg følte mig ikke provokeret af det, men tænkte tværtimod, at den bedste reaktion ville være at trække på skuldrene. Det var respektløst og så er der ikke mere at gøre ved det.

Men omvendt…Fordi jeg har ytringsfrihed, så må jeg jo heller ikke gå på gaden og råbe nedsættende ord om afrikanere, vel?

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer