Læs interview med Sami Deniz.

Sami Deniz er født i Konya, Tyrkiet og kom til Danmark som 10-årig. Siden har familien altid boet i Ishøj. Han har siden 1990’erne været aktiv og arbejdet i en ungdomsorganisation med integrationspolitik og holdt oplæg. Sami har læst samfundsvidenskab på Roskilde Universitetscenter. Nu arbejder han som fuldmægtig i Arbejdsskadestyrelsen. Sami er gift og har en søn på 23 år. Til november stiller han op for SF i Ishøj Byråd.

Hvornår startede dit engagement i Ishøj Byråd?

Jeg har siddet i byrådet siden 2010.

Hvad er din motivation for det politiske arbejde?

Gennem Byrådet kommer man tæt på borgeren og træffer beslutninger, der har betydning for borgeren. Dermed skaber man bedre rammer for borgeren.

Hvad er dine mærkesager?

1-Flere skal i beskæftigelse. Vi har i Ishøj den højeste arbejdsløshed i landet. Derfor skal vi tiltrække flere innovative og teknologiske virksomheder, som kan genere arbejdspladser i Ishøj. Vi skal herunder skabe et bedre samarbejde med erhvervslivet i kommunen og forbedre deres muligheder for at drive virksomhed. Endelig skal vi gøre jobcentrene mere effektive, hvor de arbejder mere med formidling af jobs i stedet for bureaukratisk registrering af samtaler og møder.

2-Derudover har mange børn og unge dårlige faglige kundskaber. Vi har derfor i Byrådet vedtaget at indføre profilskoler, så elevernes faglighed bliver højere. Desuden forventer vi at der med den nye folkeskolereform bliver en mere sammenhængende skoledag, hvor der bliver meget fokus på fagligheden.

3-Vi skal endvidere have flere unge til at tage en ungdomsuddannelse. Vi skal sikre at de unge kommer ud af folkeskolen med gode resultater, så de kan gennemføre en ungdomsuddannelse. Vi skal også kunne hjælpe de mindre faglige unge også en uddannelse, f.eks. via mesterlæreordningen.

Hvad er udfordringerne ved kommunalvalget?

At nå ud til flere mennesker og at få dem til at stemme. Mange er ikke klare over, at den politik vi fører, vedrører dem.

Hvis du skulle komme med et opråb….?

At flere nydanskere stemmer og at de ikke stemmer ud fra etnicitet, men ud fra politisk ståsted og bakker op om deres kandidater.

Folk skal stemme på mig pga. min politik og ikke mine etniske rødder. For jeg fører ikke kun politik for borgere med kurdisk baggrund, men for alle Ishøjs borgere. 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer