Læs her det første interview med Jiar Ali, der som 15-årig blev Nordisk mester i Thaiboksning.

Jiar Ali er 15 år, går i 9. klasse. Han er oprindelig fra Zaxo i Sydkurdistan/Irak, født i Aalborg, men flyttede til København, da han var 4 år.

Hvor har du fået interesse for thaiboksning fra?

Min interesse for Thai boksning startede, da jeg var 12 år, men inden det havde jeg set mange kampsports film med Bruce Lee, Jean Claude Van Damme og mange af de andre store navne. Da ja var 10 år gik jeg til fodbold i en lille periode, men det var ikke rigtigt mig, så jeg vil finde en sport som der passede til mig. Så startede jeg til kickboksning da jeg var 10 og skiftede sport til thaiboksning da jeg var 12.

Kan du nævne nogle af de resultater, du har opnået via thaiboksning?

Jeg blev Danmarks mester 2012, Nordisk mester 2012, Danmarks mester 2013 (for andet år i træk) det hvad jeg har indtil nu, men der kommer 100% til at blive mange flere titler snart.

Hvordan har opbakningen fra familien været?

I starten da jeg vil begynde, fik jeg ikke lov af familien og min mor blev sur over det, men efterhånden hvor jeg blev ved med at spørge, så fik jeg lov.

Hvilken effekt havde det på dig?

Det havde en positiv effekt. Jeg blev helt andet menneske, da jeg begyndte at bokse.

Hvordan det?

Da jeg var mindre lavede jeg mange problemer, var tit op og slås og skændes med alle min lærere, men det ændrede sig, da jeg begyndte at bokse. Så i dag er min familie meget glad for når jeg vinder og støtter mig meget, og er meget glad for jeg dyrker sporten.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer