“Soleimani begik terror mod mange mennesker. Og nu er Soleimani så gjort ansvarlig for sine gerninger,” siger Silêman Keleshi, ansvarlig for PDKIs organisation i Skandinavien.

Af Deniz B. Serinci

I nat blev en af Irans mest magtfulde mænd, generalmajor Qasem Soleimani, dræbt i et amerikansk missilangreb uden for den internationale lufthavn i Bagdad.

Silêman Keleshi, ansvarlig for PDKIs (Kurdistans Demokratiske Parti-Iran) organisation i Skandinavien, siger, at Soleimani var “et legitimt mål”.

“Soleimani og Den Islamiske Republik Iran begik terror mod mange mennesker udenfor landet, heriblandt vores partis politikere. Og nu er Soleimani så gjort ansvarlig for sine gerninger.”

Den iranske kurder tilføjer:

“Soleimani arbejdede for at svække al oppposition, heriblandt kurderne. Han var en terrorist, der stod bag terrorhandlinger, og som nu er blevet dræbt.”

Flere politikere i Vesten kritiserer angrebet, som de frygter, vil eskalere konflikten i Mellemøsten. En af dem er den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden, der kritiserer angrebet:

“Trump har lige smidt en stang dynamit ind i en krudttønde,” skriver han på Twitter.

Silêman Keleshi, frygter du ikke, at drabet på Soleimani vil forværre situationen i Mellemøsten og medføre mere uro?

“Det kan måske skabe mere uro her og nu. Men under Soleimani var Mellemøsten ikke ligefrem rolig. Han bidrog til ustabilitet i Irak, Syrien, Yemen og Libanon. Vores område er i forvejen uroligt.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer