Mansour Arwand, hvis bror bor i Danmark, er blevet henrettet af det iranske præstestyre.

Mansour Arwand41-årige Mansour Arwand er i går blevet henrettet i Iran. Det meddeler Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) i Iran.

”Vi meddeler med dyb sorg, at Mansour Arwand i går, søndag, blev henrettet,” hedder det i en meddelelse fra KDP. ”Arwand var en patriotisk revolutionær, der valgte at kæmpe for sin overbevisning.”

Mansour Arwand blev i oktober 2013 dømt til hængning for ”fjendskab mod Gud og samarbejde med den kurdiske opposition i Iran”. To måneder senere blev dødsdommen annulleret af en iransk dommer. En anden dommer fastholdt dog dommen.

I november 2013 bragte Jiyan.dk et interview med den henrettede kurders bror i Danmark, Esmail Arwand. En konstant urolig Esmail Arwand oplyste at hans bror i fængslet var blevet tortureret, været udsat for elektrochok og konkret har fået revet fodnegle af af de iranske fangevogtere. Den dansk-boende bror sagde:

esmail arwand”Jeg er urolig hver dag, hver time, hver minut og har svært ved at sove og spise. Jeg tænker hele tiden på, at jeg her i Danmark har alt; arbejde, mad, tryghed, men min bror har ingen af delene i sin kolde og kummerlige fængselscelle.”

Mansour Arwand efterlader sig en 8- og 18-årig pige.

Ren statistik er Iran det land i verden, der henretter flest mennesker efter Kina. I 2014 har præstestyret henrettet mindst 289, ifølge Amnesty. Deraf var mindst 14 mindreårige, det vil sige personer, der var under 18 år, da de begik deres forbrydelse. En opsigtsvækkende sag var, da en 37-årig far til to i 2013 måned overlevede en hængning og derefter søgtes hængt igen. Han blev fundet levende 24 timer efter, at han var blevet hængt og erklæret død. Efter en ny behandling af sagen, fik han lov at slippe for en ny hængning.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer