Det vakte vrede, at Kosrat Rasul har kaldt de irakiske styrker i Kirkuk for “besættere”.

Foto: Kosrat Rasul’s facebook

Irak højesteret har udstedt en arrestordre på Kurdistan-regionens vicepræsident Kosrat Rasul, fordi han har kaldt de irakiske styrker i Kirkuk for “besættere”.

De irakiske medier nævner, at Rasul står til at blive anklaget efter artikel 226 i den irakiske strafferet, der kan betyde op til syv års fængsel for at tilskynde til vold mod irakiske styrker.

I starten af ugen indtog irakiske styrker, der udgøres af den amerikansk-trænede anti-terror enheder og den iransk-støttede shiamilits Hashd al-Shaabi, kontrollen med byer som Kirkuk, Jalawla, Shingal og Khanaqin. Det er alle byer, som Kurdistans Regionale Regering (KRG) også gør krav på.

I Kirkuk trak Peshmerga fra Rasuls parti Kurdistans Patriotiske Union (PUK) sig ud. Den kurdiske vicepræsident beskrev det senere som “et par afvigende personer fra PUK “, som uden at konsultere sig med resten af PUK “på grund af personlige fordele havde hjulpet besætterne.”

I nat har den irakiske premierminister Haider al-Abadi så beordret alle væbnede styrker, bortset fra det lokale politi, til at trække sig ud af flere af byerne.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer