Kvinder i Tyrkiet såvel som i resten af verdenen, demonstrerede den 12. november på den Internationale Dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder i hele Tyrkiet.

Af Dilan Genc

Paneler, taler, workshops, demonstrationer, slagsange og møder blev holdt i Mersin, Batman og Mardin.

I talerne blev der isœr lagt vægt på kvindernes situation og betingelser i kommunen Akdeniz i Mersin. Sociologer, psykologer, kunstnere, fysikere og mange andre talte målrettet til de kvindelige deltagere, omkring vold i samfundet og dets konsekvenser og påvirkning på kvinden.

Den vigtigste pointe fra panelisterne var, at der i høj grad er brug for kvinder der står op for deres selvstændighed som ligeværdige mennesker. Yderligere argumenterede panelisterne for, at hele samfundet skal være en samarbejdsvillig partner i fremmelsen af kvinderettighederne.

Derudover organiserede den Demokratiske og Frie Kvindeorganisation (DÖKH) et seminar i Batman alt imens at Demokrati og Fredspartiet (BDP) stod for flere forskellige aktiviteter i Mardin.

Professor Dr. Nükhet Sirman talte om betydningen af 25. november: “Regeringen bliver nød til at droppe diskrimineringen iblandt dens borgere. Hvis du spørger mig, er mænd ifølge regeringen, dens vigtigste borgere, og kvinder er mandens eje. Dette syn bliver nød til at blive afskaffet, således at vold imod kvinder kan blive set på,som en seriøst forbrydelse.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer