Komitéen til undersøgelse af drabet på den kurdiske journalist Serdeşt Osman er blevet offentliggjort.

Ifølge undersøgelsen er gerningsmanden Hîşam Mehmûd Ismail, som selv er kurder og medlem af Ansar al Islam, en islamistisk gruppe, der har stået bag mange angreb på sekulære mål i den kurdiske region i Irak og som angiveligt har forbindelser til al Qaida.
 
På spørgsmålet om motivet til drabet på Serdeşt Osman skal Hîşam Mehmûd Ismail have svaret, at Serdeşt Osman skulle have lovet, at hjælpe Ansar al Islam. Da Serdeşt Osman ikke holdt sit løfte, blev han dræbt.

Læs i øvrigt Lijneya Lêkolînê: Ensar El-Îslam Serdeş Osman teror kiriye

Serdeşt Osman nåede at blive 23-år. I maj i år blev han kidnappet i Hewlêr, hovedstaden i det irakisk-kurdiske autonome område, tortureret og senere fundet myrdet på en landevej. Den kurdiske ledelse i Irak tog afstand fra mordet og iværksat en undersøgelse.

Sardasht Osman blev især kendt i december, da han skrev en kontroversiel artikel med overskriften ”Min aşiqim keçekey Barzanîm” (Jeg er forelsket i Barzani’s datter), en hentydning til et kvindeligt medlem af den irakisk-kurdiske præsident Masoud Barzanî’s familie.

Heri kritiserede og beskyldte Sardasht Osman det kurdiske lederskab for at være klanbaseret og nepotistisk og funderede over, at han kunne stige i graderne ved at gifte sig ind i Barzanî-familien.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer