16-årige Dogani har imponeret med sin musik, der er blevet kæmpe hit på Youtube.

Tekst af Deniz B. Serinci
Foto: Mathias Foley

Ufuk Dogan alias »Dogani« er født i Danmark, går til daglig i niende klasse i Holstebro, men stammer fra en kurdisk familie i Konya, Tyrkiet.

Hvad der startede for sjov, endte med at blive en succes.

Over 800.000 kliks har Dogani’s videoer fået tilsammen på Youtube.

Numret »La’ dig gå«, som Dogani har lavet med vennen Emilio, er blevet hørt 428.000 gange på Youtube på kun 2 måneder.

”Jeg havde slet ikke forventet, at det skulle gå sådan. Så det kom som et chok,” fortæller den kun 16-årige unge mand, der spiller dansk popmusik.

”Det startede for to år siden for sjov med at lægge videoer ud på Youtube, men så fandt jeg ud af, at jeg fik succes og mange fans.”

Optrådt 40 gange

Siden har han optrådt op til 40 gange på diskoteker, privatfester, skolefester. På Facebook har han således flere tusinder af venner og fans.

”I starten var jeg nervøs, når jeg skulle optræde foran så mange mennesker og tænkte, hvad vil folk synes om det. Men nu har jeg vænnet mig til det,” fortæller han.

Dogani bor i Holstebro, hvor han har meget familie. Byens kurdiske befolkning, som er kendt for at være meget godt organiserede i forhold til Holstebros beskedne størrelse, har altid rost deres musikalske talent, som de er meget stolte af.

”Vi kender alle hinanden og de har altid bakket op om mig.”

Selvom han kun spiller dansk musik, udelukker han ikke, at der i fremtiden kan være noget kurdisk musik at finde i hans repertoire.

”Jeg er stolt over mine rødder og vil vise, at vi kurdere også kan noget. Det kunne være at jeg i fremtiden kunne optræde med min musik til en Newroz-fest”.

Derudover er hans fremtidsønsker, at det fortsat skal gå godt.

”Jeg ser op til Burhan G, som også er kurder og jeg håber, at jeg kommer frem indenfor musik.”

Se Dogani’s videoer her

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer