”Han har løst to mentoropgaver for os og hans mentees var meget tilfredse med hans indsats,” siger Torben Møller-Hansen fra Foreningen Nydansker om R.T.

Arkivfoto

En dansk-kurder, kendt som “Abu Mohammed Kurdi”, meldes dræbt, ifølge gruppen Raqqa is being slaughtered silently, der rapporter fra Islamisk Stat’s hovedby Raqqa i Syrien.

Jiyan.dk er bekendt med dansk-kurderens identitet og kalder ham her for R.T. Han var sidst i 20erne, uddannet ingeniør og fra Nørrebro i København, hvor lokale kilder kæder ham sammen med ”salafist-miljøet”.

Ser man på R.T.’s Linkedin-profil, fremgår det, at han har været ”business mentor” for Foreningen Nydansker siden januar 2014. Foreningen har et netværk af frivillige folk, der hjælper mennesker med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Overfor Jiyan.dk bekræfter direktør Torben Møller-Hansen, at R.T. har været tilknyttet foreningen.

”Han har løst to mentoropgaver for os og hans mentees var meget tilfredse med hans indsats,” siger Møller-Hansen.

Siden starten af året har det dog ikke været muligt for foreningen at få kontakt til R.T.

”Vi har prøvet at få fat på ham seks gange i 2015, men uden held,” siger Møller-Hansen.

Endvidere har R.T. arbejdet hos isenkræmmeren Møller & Mammen i København. Overfor Berlingske Tidende siger en kvindelig medarbejder, at dansk-kurderen tog til Tyrkiet.

”Det sidste, jeg har hørt, er, at han rejste til Tyrkiet engang for et års tid siden. Jeg tror, han ville forsøge at finde noget arbejde dernede.”

På Nørrebro, hvor R.T.’s familie bor, siger en anonym person til Berlingske:

”R.T. var salafist, men ikke typen der bekendte sig til Islamisk Stats tolkning af islam.”

Kigger man yderligere på R.T.’s Linkedin-profil, står der, at han taler/talte fem sprog: Engelsk, dansk, kurdisk, arabisk og tysk. I 2006 tog han en studentereksamen på Frederiksberg Gymnasium og efterfølgende en ingeniøruddannelse på Danmarks Tekniske Universitet.

Mellem gymnasiet og universitetet arbejdede han dog i ni måneder i Kastrup Lufthavn som assistent ved sikkerhedstjek og boardingpasskontrol.

Hverken Udenrigsministeriet eller Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan bekræfte, at en dansker skulle været blevet dræbt i Raqqa den 7. december. Men den danske ambassade i Beiut undersøger sagen.

 

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer