Oversigt over flere danske EP-kandidaters synspunkter.

Margrete Auken, kandidat til Europa-Parlamentet for SF:

”Tyrkiet er ikke klar til EU-medlemskab endnu. De er langt fra, bla. pga situationen for kurderne, domstole, pressen, hele vejen igennem. Men det vil være dumt at afbryde alle forhandlinger med Tyrkiet. Vores allierede i Tyrkiet beder os venligt om ikke at bryde alle forbindelser, så derfor holder vi samtalen i gang.”

Jeppe Kofod kandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet:

“Tyrkiet er en vigtig partner for os, men under Erdogan er det gået i den total forkerte retning. Vi ønsker et europæisk Tyrkiet, ikke et Erdogan-Tyrkiet.  Erdogan gør på mange måde alt, hvad han kan, for at undertrykke mindretalsrettigheder, oppositionen, frie medier, frie journalister og frie organisationer. Det tager jeg dybt afstand fra. Vi har støttet suspension af forhandlinger med Tyrkiet. Sålænge situationen er, som den er, så er Tyrkiet reelt ikke kandidatland til EU.”

Rasmus Nordqvist, kandidat til Europa-Parlamentet for Alternativet:

”Vi har sagt, at man skal suspendere forhandlingerne med Tyrkiet. Vi ser et demokrati, hvor folk er fængslede, sultestrejkende politikere fra HDP. Der er behov for at sige tydelig fra, både i forhold til det, vi ser imod kurderne, men også omvalget i Istanbul. Hvis der er et valgnederlag, så lader man det gå om.”

Bergur Løkke Rasmussen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre:

”EU bygger på en masse fælles værdisæt, såsom ytringsfrihed, pressefrihed, retsstat. Dem lever Tyrkiet ikke op til. Jeg kan ikke bestemme, hvordan man skal gøre ting i Tyrkiet. Men en af de ting, man vil stå fast på for et EU-medlemskab, er minoritetsbeskyttelse. Det vil sige, at kurderne skal have lov til at tale deres eget sprog.”

Ali Aminali, kandidat til Europa-Parlamentet for Konservative Folkeparti:

“Jeg synes ikke, at Tyrkiet skal med i EU. Landet lever ikke op til EUs krav og det kommer de heller ikke til. Her tænker jeg blandt andet på behandlingen af kurderne og undertrykkelse af ytringsfrihed samt den frie presse. Det er ubehageligt at se Tyrkiet føre krig mod kurderne, før krigen mod IS overhovedet var slut.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer