Human Rights Watch har netop udgivet sin årsrapport 2012. Rapporten skriver blandt andet om kurderne i:

Tyrkiet/Nordkurdistan

”Regeringen har ikke prioriteret menneskerettigheder og reformer siden 2005, og ytrings- og forsamlingsfrihed har lidt skade af den igangværende retsforfølgelse og fængsling af journalister, forfattere, og hundredvis af kurdiske politiske aktivister.”

”Regeringens “demokratiske åbning” har ikke budt på fremskridt. I juli eskalerede volden med PKK, og militæret intensiverede angreb på militæret og politiet. Antallet af angreb på civile er steget: 2. september dræbte en angreb foretaget af Kurdistan Freedom Falcons (TAK) – et PKK-linket gruppe- tre, og en PKK angreb på en bil dræbte fire kvinder i Siirt.”

Iran/Østkurdistan

”I oktober 2011 var mindst 16 kurdere på dødsgangen, mange af dem for påståede forbrydelser mod den nationale sikkerhed. Myndighederne diskriminerer muslimske mindretal, herunder sunnimuslimers deltagelse og beskæftigelse. De forhindrer også sunni-iranerne i at bygge moskeer i større byer.”

”Regeringen begrænser kulturelle og politiske aktiviteter blandt landets azeri, kurdisk, arabisk, og baluchiske minoriteter, herunder organisationer, der fokuserer på sociale spørgsmål.”

Irak/Sydkurdistan

”Anti-regering protester startede i Kurdistan den 17. februar. Sikkerhedsstyrker dræbte mindst 10 demonstranter og tilskuere og sårede mere end 250. Den 27. april udgav KRG en 19-siders rapport, der fastslog, at både sikkerhedsstyrker og demonstranter var ansvarlige for volden”

”Mere end 20 journalister, der dækker protester i Kurdistan sagde, at sikkerhedsstyrker rutinemæssigt truede journalister, udsatte dem for vilkårlig anholdelse, prygl, og chikane, og konfiskerede eller ødelagde deres udstyr.”

Syrien/Vestkurdistan

”Sikkerhedsstyrkerne svarede brutalt og dræbte mindst 3.500 demonstranter og tilbageholdt vilkårligt tusindvis, herunder børn under 18 år, og udsatte mange for tortur. I et forsøg på at kvæle protesterne, vedtog de syriske myndigheder en række reformer, men den igangværende undertrykkelse underminerer deres virkning. Den 4. april vedtog Præsident Assad et dekret, der ville give statsborgerskab til en række Syrien-fødte statsløse kurdere.”

Læs hele rapporten her: http://www.hrw.org/sites/default/files/reports/wr2012.pdf

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer