Hundredvis af mennesker mødtes i går i Nazar Selskabslokale i København for at værne om deres kultur og landsby Tavşançalı/Omeran i Konya, Tyrkiet.

Det var første gang, folk med rødder i Omeran/Omaro mødtes i Europa til et kultur- og støttearrangement for deres landsby. Blandt sponsorerne var Fona Cenazê Omarê (Tavşançalı Cenaze Fonu) og en række andre sponsorer. Borgmesteren fra Omeran, Hüseyin Baysal var blevet inviteret.

”Det var en aften, hvor man fik oplevet sine rødder og ens børns kommende fremtid, fyldt med historier om vores forfædre, fædre og landsbyens historier,” fortæller Sabina Asci, socialmentor i Københavns Kommune. Hun deltog i festen og stammer selv fra den store landsby.

”Det var lærerigt og dejligt at høre om, hvem vi er og hvad vi kommer af. Samtidig var der masser af informationer via historier, var aftenen også fuldt med glæde, dans og musik. Alle sang med, mens andre der ikke kendte til de traditionelle sange fra Tavsancali lyttede og nynnede med.”

Følgende stod for underholdningen: Ape Reşit, Cengiz Acar, Osman Yilmaz, Nurettin Çiçek û Resul Akin, Aysan K, Akin, Koma Sürgûn og Nedim Dag.

Der bor omkring 2000 kurdere i Danmark med rødder fra Omeran, hvis indbyggere vandrede til området for 250 år siden fra Adiyaman (Semsûr) i Østtyrkiet/Kurdistan.

De danske Tavşançalı’er bor primært på Sjælland (Ballerup, Albertslund, osv,), Odense, Esbjerg, Falster, osv.

Trods det faktum, at de bor spredt, var de samlede i går i Nazar Selskabslokale i København.

Og står det til Sabina Asci skal det gentages.

”Det var en aften, som 100% skal opleves igen. Vi takker for en vidunderlig aften og håber og støtter op omkring flere aftener om Tavsancali og dens befolkning.”

Flere artikler om Omeran – klik her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer