Homofobisk minister fra Tyrkiet er inviteret til Christiansborg til Ramadan-middag. Lars Aslan Rasmussen fra Københavns Borgerrepræsentation er forarget.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Den tyrkiske familieminister Selma Aliye Kavaf deltager i den omstridte Ramadan-festmiddag på mandag

på Christiansborg, som SF’s socialordfører, kurdiske Özlem Cekic arrangerer sammen med den tyrkiske avis Zaman.

Ministeren, Selma Aliye Kavaf udtalte i et interview med den tyrkiske avis Hürriyet i marts, at ”homoseksualitet er en biologisk uorden, en sygdom som bør kureres”.

Lars Aslan Rasmussen: Det er en skandale
Socialdemokraternes medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, der selv har kurdiske rødder, fordømmer ministerens invitation.

“Det er en skandale og dybt problematisk at acceptere en person med de synspunkter i demokratiets højborg som Christiansborg.”

Han agter ikke selv at deltage i ramadan-middagen på grund af den tyrkiske familieministers deltagelse.

Lars Aslan Rasmussen undrer sig samtidig over, at SF og Özlem Cekic arrangerer en middag, hvor den homofobiske minister er inviteret.

”De er med til at legitimere den slags homofjendske synspunkter ved at invitere familieministeren.”

Özlem Cekic: Jeg tager afstand fra hendes udtalelser
Özlem Cekic selv fortæller, at hun ikke kendte til den tyrkiske ministers udtalelser. Men hun fordømmer de kontroversielle udtalelser.

”Som SF’er mener jeg, at homoseksuelle skal ligestilles med alle andre i samfundet og nyde de samme rettigheder,” fortæller hun i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer