Det er sjældent en dansk politiker bliver fejret med kurdisk musik og dans. Men det var ikke desto mindre det, der skete for Holger K. Nielsen i torsdags.

Af Medya Özvan & Alan Hasso
Foto: Medya Özvan & Yilmaz Yildiz

Bordene var dækket med fadefulde sandwich og champagne på den hvide dug. Menneskerne fyldte salen helt ud til væggene, og alle lyttede intenst til jubilarens ord.

Tidligere formand for SF, Holger K. Nielsen, blev i torsdags lykønsket af kolleger, venner og familie, da han fejrede sit 25 års jubilæum som folketingspolitiker på Christiansborg.

Blandt hans kollegaer var Özlem Cekic, socialordfører for SF. Hun holdt en tale, hvorved hun udtalte Holger K. Nielsens bekendtskab til det kurdiske spørgsmål.

– Dit arbejde for kurdernes rettigheder er dybt respekteret i de kurdiske miljøer. Nok også derfor fik du årets ”Kurder – ven pris” sidste år, sagde Özlem Cekic og henviste til den kurdiske Galla i 2009, arrangeret af den kurdiske regering.

Özlem Cekic fortalte, at Holger K. Nielsen havde protesteret hver gang kurdiske rettigheder var blevet overtrådt, hvortil jubilaren selv svarede:

– Kurdernes sag er den mest uretfærdige i verden.

Govend på Christiansborg
Efterfølgende kom Özlem Cekic med en overraskelsen til sin tidligere partiformand

– Du er vild med kurdisk dans. Og derfor vil de kurdiske organisationer, partier, NGOer og foreninger gerne give dig en gave i dag.

Derefter stod den på kurdisk musik og dans, kaldet govend/helperke.

Nogle kurdiske foreninger og partier var også inviterede, heriblandt Ezidi foreningen, PDK, PUK, Kulturforeningen for Syriske Kurdere og Komkar, hvis formand Serhad Amedî udtalte: ”Holger har gjort meget for kurderne, og derfor er vi meget tilfreds med hans bedrifter”.

Holger K. Nielsen er født den 23. april 1950 i Ribe. Han var formand for Socialistisk Folkeparti fra 1991 til 2005.

Selv havde han denne kommentar bagefter:

– Tak til alle som deltog og som har sendt mig hilsner. Det glæder alt sammen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer