Biryar Gabar, et fremtrædende medlem af PKK og en af grundlæggerne af PJAK, har forladt sit parti og bosat sig i Hewlêr. 

Biryar Gabar var en af de delegerede fra KCK, en paraplyorganisation for PKK-relaterede organisationer. Gabar deltog i forberedelserne for Kurdisk National Kongres, som er blevet udskudt flere gange.

Han er født i 1971 i byen Sanandaj i Irans Kurdistan-provins og sluttede sig til PKK i 1999. I 2010 blev han valgt som medlem af KCK-lederskabsråd. Gabar var med til at stifte PJAK, der betragtes som PKKs afdeling i Østkurdistan/Iran.

Efter en ændring i PKKs ledelse, hvor Cemil Bayik blev ny fungerende leder, følte Gabar sig marginaliseret og valgte derfor at trække sig ud af den væbnede organisation.

Det har fået flere som den ansete kurdiske avis RojevaKurd til at frygte for Gabars sikkerhed. For tidligere højtstående PKK’ere som Kemal Şahîn, Hîkmet Fîdan, Sîpan Rojhilat, Kanî Yilmaz er alle blevet dræbt mellem 2004 og 2006. Personerne havde det til fælles, at de havde forladt PKK efter utilfredshed med dets politiske linje og oprettet nye organisationer – de døde alle inden for to år efter deres farvel til PKK.

PKK har endnu ikke kommenteret på Gabars exit.

Læs mere på Rudaw

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer