Joana Dervishi var højgravid i syvende måned, da hun pludselig blev overfaldet og sparket i maven og i hovedet af røvere. To mænd blev mistænkt og anholdt – nu går de fri.

Den dengang højgravide kurdiske kvinde Joana Dervishi blev i januar angrebet med peberspray og sparket i maven og i hovedet af røvere i Valby.

Politiet efterlyste fire mænd. To mænd, en på 16 og 18 år, blev anholdt, men er nu blevet frikendt. Politi mener ikke, at det kan bevises, at de også deltog i selve overfaldet.

”Der skete frifindelse, fordi retten ikke fandt det godtgjort, at de to, der fulgte efter hende, også var de to, der udførte røveriet. Der blev rejst tiltale, fordi man jo mente, at de fire begik røveriet i fællesskab, men det var retten altså ikke enig i. Det må vi så tage til efterretning,” siger senioranklager Ebbe Arentoftfra Københavns Politi til BT.

Den højgravide 42-årige Joana Dervishi blev i januar 2013 angrebet af to røvere angreb, som brugte peberspray mod hende og sparkede hende i maven og i hovedet. Overfaldet skete 50 meter fra hendes hjem i Valby. Hun havde netop hævet penge til babyudstyr og en tur til Kurdistan, da hun blev overfaldet af to af de fire mænd, blot 50 meter fra sit hjem.

Derefter løb gerningsmændene væk med hendes taske. Joana blev fundet hårdt forslået af sin bror, Adel Dervishi på gulvet i hjemmet.

Den overfaldne kvinde stammer fra Akrê i Sydkurdistan/Irak og var ved overfaldet gravid i syvende måned. Mange frygtede for det ufødte barn. Joana fødte dog en velskabt datter i april, som ikke har taget skade.

Joana er dog chokeret over frifindelsen. Til BT siger hun:

”Jeg er så ked af det. Det er jeg virkelig. Efter overfaldet, smerterne og alle de søvnløse nætter, hvor jeg lå og frygtede, at mit barn ville tage skade eller slet ikke ville klare den, så er det det her, det ender med.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer