Næste uge starter onlineundervisning på Rojava TV under navnet “Dibistana malê”.

Det kurdiskdominerede Nordøstsyriens Autonome Administration har på grund af coronavirussen startet et hjemmeskole-projekt.

Administrationen har sat undervisningen på pause. Fra næste uge af genstarter undervisningen på digital vis på Rojava TV under navnet “Dibistana malê”. Undervisningen er på kurdisk og arabisk og gælder for folkeskole og gymnasie-niveauet.

I sidste måned lukkede det kurdiskdominerede selvstyre i Rojava offentlige kontorer. Derudover blev fredagsbønnerne i moskeerne aflyst. Endvidere begrænsede kurderne udlændinge i at komme ind i området via Sêmalka-grænseovergangen. Til sidst indførte administrationen udgangsforbud for at inddæmme coronavirussen.

Det forstyrrede undervisningen for de cirka 790.000 elever i området. Før det blev undervisningen sat på pause på grund af den tyrkiske offensiv i efteråret 2019.

På grund af den tyrkiske invasion, den syriske borgerkrigs kaos og et overbelastet sundhedssystem er der få eller ingen faciliteter til at teste folk, der menes at have fået coronavirus. Det eneste sted, hvor man kan testes, er i Serê Kaniyê, men den by er nu kontrolleret af Tyrkiet og tyrkiskstøttede syriske rebelgrupper.

Se en udsendelse om “Dibistana malê”-projektet: 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer