Hvem kender ikke følelsen af at gå i stå, når det kommer til at skrive en job ansøgning. Man ved, at man er den rette kandidat til jobbet, men ordene, der skal overbevise virksomheden om det, vil bare ikke ned på papiret. Man sidder tilbage i dyb frustration over den blinkende cursor på skærmen. Her er nogle tips til dig, der vil have hjælp til at komme i gang med den gode ansøgning.

Af Viyan Duman

Hvad er jeg god til?

Få en af dine venner eller studiekammerater til at beskrive dig med tre ord, og hvad de synes er dine bedste sider. Det kan være både inspirerende og sjovt. Skriv de tre, du synes passer bedst på dig som indledende punkter i dit CV.

Ring og research, sæt dig i virksomhedens sted
Hvordan går det i den branche, du søger? Hvad er kerne-forretningen? Hvem er dens kernekunder og interessenter? Brug den viden i din ansøgning. Ring på forhånd og få noget input. Men kun hvis du har spørgsmål, som ikke kan findes på hjemmesiden eller i opslaget du søger på.

Nice to know og need to know
Vælg din information med omhu. Skriv kun de erfaringer på CV og i ansøgningen, som har direkte relevans for stillingen.

Fortæl om dine resultater
Synliggør hvad du har opnået i tidligere stillinger eller i studieprojekter, frivilligt arbejde osv. Under hvert punkt i dit CV skal du kunne skrive mindst et opnået resultat. Det kan være godt samarbejde med en virksomhed, som I har leveret en god løsning til, en event, en artikel, et seminar osv.

Tænk positivt
Sig til dig selv, ’Denne stilling er min’

Kilder:

Studerende Online

DJØF

Kommunikationsforum

Erhvervsbladet.dk

DM

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer