Shilan Ozcelik er fængslet i Storbritannien, fordi hun forsøgte at kæmpe med YPJ mod IS.

I mandags startede retssagen mod Shilan Ozcelik, en britisk pige af kurdisk afstamning, der angiveligt forsøgte at tilslutte sig Folkets Forsvarsenheder, YPG eller dets kvindeafdeling YPJ i dets kamp mod Islamisk Stat, IS. Dommeren udsatte sagen til den 16. november.

Kurdiske demonstranter stod udenfor retsbygningen med bannere, der kræver Ozceliks frigivelse. Pro-PKK grupper fordømmer anklagerne mod pigen om terrorisme.

Peace in Kurdistan Kampagnen har startet en postkortkampagne, der opfordrer den britiske regering til at droppe anklagerne mod Ozcelik. Initiativtagerne erklærer, at de sigter mod at sende hundredvis af postkort til myndighederne.

“Shilan har aldrig begået nogen voldelig handling og udgør ingen trussel mod befolkningen i dette land,” erklærede Peace in Kurdistan Kampagnen. “Derfor gentager vi vores opfordring til at droppe anklagerne mod hende.”

Teenageren fra London blev arresteret tidligere på året i Stansted lufthavn. Ifølge hendes tilhængere rejste hun til Bruxelles i et forsøg på at forsøge at slutte sig til YPG eller YPJ.

Hun blev arresteret den 16. januar, da hun vendte tilbage fra Bruxelles. Hverken YPJ eller YPG er forbudte organisationer i Storbritannien. Men de to organisationer er relateret til Kurdistans Arbejderparti (PKK), der anses for at være en terrororganisation af EU og NATO og er forbudt i Storbritannien.

Sheri Laizer, forfatter til flere bøger om det kurdiske spørgsmål, tror ikke, ​​at sagen vil have en præventiv effekt på andre europæiske kurdere.

“Sager som denne vil ikke forhindre andre kurdere i at tage afsted, så længe de har en grund til at bekæmpe IS,” siger hun. “Og vi har ingen grund til at frygte dem i Europa, fordi Europa erikke deres mål.”

For to måneder siden genstartede krigen mellem Tyrkiet og PKK efter en toårig fredsproces. Hvis processen genstarter og lykkes, så PKK måske komme af terrorlisten.

“Hvis PKK ikke står på terrorlisten, så vil det at kæmpe med YPG/YPJ sandsynligvis heller ikke være et problem i Vesten,” spår Laizer.

[polldaddy poll=9065677]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer