Kurdistans Demokratiske Parti-Iran (PDKI) og Kurdistans Socialistiske Parti (PSK) holdt i weekenden et seminar i forbindelse med den årlige Martyrernes Dag.

Som noget historisk og i dansk sammenhæng yderst sjældent, deltog repræsentanter fra vidt forskellige kurdiske partier og holdt taler. Kurderne i Danmark var for første gang i lang tid forenet. Det skete i Brøndby.

Seminaret startede med nationalsangen Ey Reqîb, herefter 1 minuts stilhed for ofrene i Kurdistan. Diyar Molayî fra PDKI fortalte derefter om sit partis tidligere formand Abdulrahman Ghassemlou, der blev myrdet af iranske agenter i Wien i 1989.

Serhad fra PSK/Komkar fortalte om nødvendigheden af at kurderne bliver enige om en Martyrernes Dag, der tager udgangspunkt i 31. marts. Den dag i 1947 blev lederen af republikken i Mahabad, Qazî Muhammed hængt af iranske myndigheder. Ali Ghader fra PDKI oplæste Qazî Muhammeds sidste tale:

”Lad for Guds skyld være med at bekæmpe hinanden. Stå skulder ved skulder og vend jer mod fjenden. De, der ikke kan sikre deres enhed, vil altid blive nemt bytte for fjenden og vil altid blive undertrykt. … Jeg er stolt over at dø for mit folks frihed. Længe leve kurderne! I dræber én Muhammed, men I skal vide, at der er utallige Muhammed’er blandt kurderne!”

Disse personer holdt tale:

Serhad fra PSK/Komkar

Ali Ghader fra PDKI-DK

Neshteman Meraw fra PDK

Hawre Mahmood fra PUK

Adnan Axacan fra SKFD

Sores Bilikan fra Feykurd

Hejar Dashti fra Lawan

Sileman Keleshi fra PDKI-DK

Diyar Molayî fra PDKI-Sjælland

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer