Kurdistans Patriotiske Union (PUK) og dens udbryderbevægelse Gorran har i dag underskrevet en vigtig aftale efter syv års adskillelse og rivalisering mellem de to.

Den officielle underskrivelse fandt sted i byen Sulaimani. Det skete efter, at både PUK og Gorran’s ledelser separat havde godkendt aftalen.

Aftalen blev underskrevet af PUK’s Kosrat Rasul Ali og Gorran’s Nawshirwan Mustafa, mens andre højtstående ledere var til stede. Jalal Talabani, den tidligere irakiske præsident, der stadig officielt leder PUK, men siden et slagtilfælde i 2012 har været fraværende, sad mellem de to partiledere.

Gorran brød i 2009 ud af PUK og blev Kurdistans første stærke oppositionsparti.

Aftalen mellem de to går ud på at udvikle forbindelserne mellem de to parter.

Således hedder det bl.a. i aftalen: “Begge parter er enige om at skabe en koalition for deres fraktioner i Kurdistans parlament, det irakiske Repræsentanternes Råd og provinsrådet, og denne koalition vil være åben for, at andre kan deltage i henhold til en særlig protokol.”

Begge parter vil desuden arbejde på at nationalisere statslige institutioner, især Peshmerga Ministeriet, Undervisningsministeriet og Ministeriet for Videregående Uddannelser.

Andre punkter i aftalen omfatter økonomiske reformer.

Kilder: Rudaw, NRT

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer