En kurdisk politisk aktivist i Iran er blevet dømt til henrettelse, og er i øjeblikket fængslet i det nordlige Iran/Kurdistan i Saqez. The Iran Human Rights Documentation Center (HRDC) har modtaget rapport der beskriver sagen og dens baggrund.

Mostafa Salimi blev dømt, fordi han kom i slagsmål med fængselsbetjente, hvor Mostafa modtog verbalt tæsk af flere fængselsbetjente, for derefter at blive sendt i isolation.

Slagsmålet er eftersigende opstået på grund af uoverensstemmelser i fængslets ”købmand”, som Mostafa hjælper med at drive. Betjentene havde modtaget en forespørgsel fra de indsatte, som Mostafa tog imod, men eftersigende købte de ikke genstandende alligevel, hvilket resulterede i slagsmålet.

Siden blev Mostafas hænder og fødder bundet, han blev smidt i isolation og er blevet nægtet adgang til telefon og besøg fra familie.

Han blev tilbage i april 2003 fængslet for bl.a. moharebeh, (” fjende mod Gud) og for samarbejde med PDKI, et kurdisk parti i Iran.

Det er ikke første gang at kurdere i Iran bliver fængslet for moharebeh, da den samme skæbne overgik de fire kurdiske brøde i Bokan, for 15 måneder siden, hvor to af dem bliver dømt til henrettelse.

Ifølge en tæt kilde til Mostafa Salimi er han gennem tiden i fængsel blevet tortureret, både psykisk og fysisk og hans høring i retten varede kun 15 min.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer