HDP: “Familie til Barış Çakan fortalte os igår, at han blev dræbt på grund af kurdisk musik.” Nu siger faren, at sønnen ikke blev dræbt pga. kurdisk musik. HDP: “Nogen presser familien og hans pårørende. Nogen forsøger at dække over sandheden.”

Først forlød det, at 20-årige Barış Çakan blev dræbt i Ankara, fordi han lyttede til kurdisk musik.

Så sagde hans far, at det ikke passer. Nihat Çakan siger, at mens hans søn var ude og gå med en ven, gik de forbi en bil, der spillede høj musik midt under det islamiske bønnekald fra minareterne.

“De (Barış Çakan og hans ven, red) ser tre personer inde i bilen, som spiller høj musik midt under bønnekaldet. Min søns ven siger ‘De er igang med kalde til bøn, skru lidt ned for musikken.’ Manden inde i bilen bliver sur ‘Skal du belære os om islam?’ Min søns ven løber væk, mens min søn falder i hænderne på dem. De tre personer angriber min søn.”

Nu mener Hüseyin Kaçmaz, parlamentariker for Folkenes Demokratiske Parti (HDP), at den unge mand blev dræbt på grund af kurdisk musik og at “nogen presser familien til at dække over sandheden.”

Kaçmaz, en af lederne af HDP i Ankara, Pakize Sinemiloğlu og tidligere HDP-parlamentariker Nihat Akdoğan deltog i et møde. Her oplyste Sinemiloğlu, at familien til den dræbte mand igår fortalte dem, at ”Barış blev kaldt ud til en park omkring klokken 20 i går. De lyttede til kurdisk musik og så kom tre personer og sagde ‘I kan ikke lytte til kurdisk musik’. Derefter myrdede de Barış.”

Kaçmaz siger: “Nogen forsøger at skjule noget. Nogen presser familien og hans pårørende. Nogen forsøger at dække over sandheden.”

Se interviewet med Hüseyin Kaçmaz her:

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer