Abu Zuhri, talsmand for Hamas, siger: “Israel vil altid være vores fjende. Tyrkiet derimod er i hjertet hos muslimer i hele verden.”

Tyrkiet har ret til at forsvare sig og fjerne trusler på grænsen til Syrien. Det mener den palæstinensiske organisation Hamas, der kontrollerer Gaza. Det skriver flere tyrkiske medier.

Abu Zuhri, talsmand for Hamas, siger: “Israel vil altid være vores fjende. Tyrkiet derimod er i hjertet hos muslimer i hele verden.”

Hamas “værdsætter Tyrkiets holdning i forhold til det palæstinensiske spørgsmål og støtte til det palæstinensiske folks rettigheder.”

I erklæringen afviste Hamas den “zionistiske og amerikanske tilstedeværelse i regionen” og støtter “Syriens enhed og territoriale integritet.”

Tyrkiet indledte den 9. oktober den militære operation ‘Fredens Kilde’ i syrisk Kurdistan, der skal bekæmpe de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og paraplyorganisationen Syriens Demokratiske Styrker (SDF) samt skabe en sikker zone i det nordlige Syrien, som  de 3,6 millioner syriske flygtninge i Tyrkiet kan vende tilbage til. YPG og SDF forbundet med Kurdistans Arbejderparti (PKK), som har været i krig med Tyrkiet siden 1984. Tyrkerne og EU betragter PKK som terrorister. YPG og SDF siger, at de ikke udgør nogen trussel mod Tyrkiet. Over 130.000 er blevet fordrevet siden den tyrkiske offensiv startede den 9. oktober.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer