Læs interview med Kommunalvalgskandidat Halil Kara, som stiller op for Enhedslisten i Albertslund.

Af Deniz B. Serinci

Halil Kara som bor i Albertslund, stiller op til kommunalvalget for Enhedslisten til november 2013.

Vi har på Jiyan.dk interviewet Halil Kara og har blandt andet stillet spørgsmål om mærkesager og politiske baggrund.

Halil Kara er født d. 20. 07. 1968 og startede med at være politisk aktiv siden 1989/90. Han er aktiv medlem i Enhedslisten.

Hvor er du opvokset?

Jeg er født og opvokset i en lille landsby der hedder Tolo som hører til Incow (Yeniceoba). Jeg har haft en god barndom og ungdom med masser af grønt, dyr og landbrug. Min politiske bevidsthed begyndte som 11/12 årige hvor militærjuntaen griber ind og tager magten i Tyrkiet i 1980.

Hvilke arbejdserfaringer har du?

Jeg er uddannet som flerkulturel pædagog. Jeg har arbejdet i et par år inden for mit fag og siden hen som selvstændig.

Dine mærkesager, hvad går du ind for/kæmper for?

Jeg vil arbejde for at have et ungdomshus i Albertslund. Derudover vil jeg have et ungeråd for de unge i Albertslund. De unge skal bl.a. have mulighed for at deltage i debatter, sige deres meninger og være med til at gøre en forskel.

Der skal være mulighed for modersmålsundervisning, gratis daginstitutionsplads til alle, gratis kantinemad på skolerne, inkl. gratis mælk.

Hvorfor er modersmålsundervisning så vigtigt?

Modersmålsundervisning er vigtigt, fordi det er lig med identitet og det starter fra barndommen af. Har man ikke sit modersmåls  på plads, så får man vanskeligt ved at lære andre sprog. Tidligere havde man undervisning i eksempelvis kurdisk i Albertslund Kommune, men det blev ophævet af økonomiske grunde. Jeg går ind for, at det skal tilbage.

Hvordan ser du Danmark om 10 år?

Enhedslisten har flertallet i Kommunalbestyrelsen og arbejder for at børn og unge opfattes som investeringer, og ikke som en belastning for samfundet i modsætning hidtil.

Udover det vil jeg være talerør for de lavestlønnede i Albertslund.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer