Alevi Kulturforening i Gaziantep var målet for IS-militante, mener provinsens guvernør Ali Yerlikaya.

Tre politifolk blev dræbt og otte andre blev såret, da en formodet militant fra Islamisk Stat (IS) detonerede sin bombe under en razzia mod et hus i Gaziantep i Sydøsttyrkiet. Ifølge guvernøren Ali Yerlikaya ville IS angribe alevier, Tyrkiets største religiøse mindretal.

alevisme-hvad-er-detAngrebet kom efter, at Gazianteps politi modtog oplysninger om en celle, der var mistænkt for at planlægge et selvmordsbombeangreb mod en Alevi Kulturforening i byen.

Politiet ankom til kvarteret med de formodede IS-folk og lukkede indgange og udgange til området af. Efter at have set politiet, detonerede en militant inde i huset angiveligt sig selv.

Tre politifolk blev dræbt i eksplosionen og otte personer, hvoraf fire er af syrisk oprindelse, blev såret. Det oplyser Gazianteps guvernør Ali Yerlikaya.

Ved endnu en politioperation blev IS’ formodede ansvarlige for Gaziantep, Mehmet Kadir Cebael dræbt.

Han havde ifølge myndighederne til opgave at planlægge angreb, yde finansiel støtte og administrere selvmordsbombeceller i byen. Cabaels to børn og kone blev tilfangetaget i live under operationen.

Guvernøren Yerlikaya siger:

”De, der ville ramme Alevi Kulturforening, vores enhed og broderskab, nemlig terrororganisationens leder Mehmet Kadir Cebael er med denne operation blevet uskadeliggjort. Jeg takker vores politi.”

17. september i år tilbageholdt tyrkisk politi en IS-mistænkt, der var i besiddelse af billeder af en cemevi, som er aleviernes bedested. Det blev bekræftet, at vedkommende forberedte et terrorangreb.

I sidste uge benægtede Gazianteps overborgmester Fatma Şahin fra regeringspartiet AKP, at IS er så stærkt tilstede i provinsen. Under en debat på CNN Türk sagde hun som svar på en politikers påstand om, at der i Gaziantep findes ”IS-kvarterer”:

”Kom og vis mig dette kvarter. Jeg bor i denne by og har ikke set sådan et kvarter. Jeg går næsten hver dag rundt i Gaziantep. I min by findes der ingen IS-kvarterer.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer