Udenrigsminister Kristian Jensen: “Det er i vores danske interesse, at få lukket grænsen, så de (jihadisterne), der er taget ned, får sværere ved at komme ind.”

Politikere fra Enhedslisten og SF kræver svar på, at tre af de mænd, som den 7. april i år blev anholdt for at lade sig hverve af Islamisk Stat (IS), kom ind i gruppens område via Tyrkiet.

Under et møde i Europaudvalget, sagde udenrigsminister Kristian Jensen, at han vil tage emnet op på et rådsmøde med kollegaer fra EU.

“Det er i vores danske interesse, at få lukket grænsen, så de (jihadisterne), der er taget ned, får sværere ved at komme ind. Efter terroranslagene i Tyrkiet, bør det stå klart, at det er i den tyrkiske regerings interesse at få lukket grænsen,” sagde Jensen.

Udenrigsministeren mener, at der i Tyrkiet er en stigende vilje til at lukke mere ned på jihadisternes brug af grænsen, efter at IS har gennemført terrorangreb i Tyrkiet på det sidste.

“Der er tegn på, at Tyrkiet går i den rigtige retning, måske fordi de selv er ramt af terroren. Det er ikke perfekt. Men der en stigende vilje.”

Jensen henviser samtidig til, at Tyrkiet har stillet baser til rådighed i kampen mod IS og “deltager aktiv i forskellige former for samarbejde” imod IS.

Han mener samtidig, at Tyrkiet “store hovedpine” er Kurdistans Arbejderparti (PKK), der har ligget i konflikt med Tyrkiet i tre årtier.

“Tyrkiet er mere optaget af dem, end de er af at bekæmpe IS. Jeg kan bare ikke se, at vi kan komme udenom at bekæmpe IS effektivt, uden at have et samarbejde med et vigtigt naboland som Tyrkiet.”

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer