EU kommissionen har varslet med en lovændring i forhold til grænsekontrollen i EU landene.

Af Hacer Pekerman Ekici

Bliver lovforslaget vedtaget vil EU landenes suverænitet over grænsekontrollen blive svækket og udsigten til dette har fået Dansk Folkeparti til at reagere. Dansk Folkeparti mener at Danmark under ingen omstændigheder bør acceptere lovforslaget.

Ifølge Valgforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, kommer denne nyhed meget belejligt for Dansk Folkeparti der har en interesse i at holde denne debat i gang under den igangværende valgkampagne, idet emnet netop er centralt placeret på partiets politiske dagsorden. En debat omkring grænsekontrollen kan styrke partiets politiske profilering under denne valgkamp.

”Det er klart, at det er med til at synliggøre Dansk Folkepartis dagsorden i forhold til partiets EU-skepsis. Da partiet lancerede sin valgkamp, var det jo netop et af dets centrale punkter. Så de har en interesse i, at der bliver hældt benzin på den diskussion,” siger han til jp.dk.

For de øvrige politiske partier kommer EU- kommissionens lovforslag mindre belejligt idet EU-skepsissen splitter partierne ad og det er de ikke interesset i at udstille for vælgerne.

Så længe emnet er på dagsordenen er partierne tvunget til at forholde sig til emnet og S og SF har allerede meldt ud at de står fast på den nuværende grænsekontrol og derfor tager afstand fra kommissionens lovforslag.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer