Trumps tale har fået flere personer på Facebook til at spekulere i om, den amerikanske præsident har forvekslet de irakiske og syriske kurdere med hinanden. 

I dag mødte USAs præsident Donald Trump den irakiske Kurdistan-regions præsident Nechirvan Barzani under det verdensøkonomiske topmøde, som World Economic Forum afvikler i den schweiziske alpeby Davos.

Her takkede Trump Barzani for “hans hjælp med at holde den sikre zone sikkert” i syrisk Kurdistan og sagde desuden, at tilbagetrækningen fra grænsen til Tyrkiet “gik meget godt”.

Barzani svarede igen med at takke Trump for hans “lederskab og for din støtte.”

“Vi besejrede IS sammen, og på vegne af befolkningen i Kurdistan vil jeg gerne udtrykke vores taknemmelighed,” sagde den kurdiske leder.

Trumps tale har fået flere på Facebook til at spekulere i om, den amerikanske præsident har forvekslet de irakiske og syriske kurdere med hinanden. For han taler om begivenheder i syrisk Kurdistan, som den irakisk-kurdiske præsident har haft begrænset indflydelse på.

Eksempelvis skriver David Romano, professor på Middle East Politics ved Missouri State University og forfatter til bøger om kurderne, på sin Facebook-profil:

“Han (Trump) tror, at han taler til en syrisk-kurdisk leder.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer