PKK-sag: ”Det er dobbeltmoralsk, at danske myndigheder gør det strafbart at hjælpe kurdere, når man selv de facto er i alliance med kurdere imod Islamisk Stat,” siger Bjørn Elmquist.

I dag blev der ved Østre Landsret afsagt kendelse i sag om indsamling til Kurdistans Arbejderparti (PKK). Otte mænd er frifundet, mens to er dømt for at have indsamlet penge til PKK.

Bjørn Elmquist er en af forsvarerne for flere af de kurdiske klienter: Tre er frikendt, en er dømt. Det sidste finder han dobbeltmoralsk, når PKK-relaterede grupper i Syrien kæmper med vestlig opbakning mod Islamisk Stat (IS).

”De danske myndigheder gør det strafbart at hjælpe kurdere, når man selv de facto er i alliance med kurdere imod Islamisk Stat,” siger Elmquist til Jiyan.dk

”Det er dobbeltmoralsk, at man godt vil bruge kurdere som spydspids for at kæmpe for det, vi kalder vestlige værdier og samtidig mener det skal være strafbart, at de hjælper kurdere,” tilføjer Elmquist.

Gert Dyrn er forsvarer for en anden klient, der er dømt skyldig. Han mener, at hans klient handlede i god tro, da han samlede penge ind til den kurdiske tv-station Roj-TV.

”Min klient har ikke haft en klar fornemmelse af, at pengene skulle gå til PKK,” siger Dyrn til Jiyan.dk

Dyrn mener i øvrigt, at PKK ”indgår i en frihedskamp i Tyrkiet, som ikke er en retsstat.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra anklagerne. Men på Domstol.dk fremgår det, at et flertal (3 dommere og 6 nævninger) har fundet, at ”PKK er en terrororganisation”:

”…idet organisationen benytter væbnet kamp…og at PKK gennem væbnet kamp for­søger at tvinge den tyrkiske stat til at imøde­komme or­ganisationens krav, her­under ved at desta­bilisere det tyrkiske samfund og skræmme be­folk­ningen.”

I dag demonstrerede folk, primært kurdere, udenfor retten i sympati med de ti mænd. Ifølge Østre Landsret’s pressekontakt og Politiken var 40-50 personer mødt op. Der bor ca. 40.000 kurdere i Danmark.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer