“Forbuddet mod at besøge (Öcalan, red.) er blevet ophævet og det er nu muligt at mødes,” siger Tyrkiets justitsminister Abdulhamit Gül.

De tyrkiske myndigheder har ophævet et forbud mod, at advokater til Abdullah Öcalan, fængslet leder af Kurdistans Arbejderparti (PKK), kan besøge deres klient.

Det meddeler Tyrkiets justitsminister Abdulhamit Gül.

“Forbuddet mod at besøge (Öcalan, red.) er blevet ophævet og det er nu muligt at mødes,” sagde Gül til journalister under et pressemøde.

Erklæringen fra den tyrkiske minister kommer to uger efter, at Öcalan fik lov til at modtage sit første besøg i otte år, siden 2011.

Ifølge det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP) sultestrejker 3.000 PKK-tilhængere i protest mod isolationen af Öcalan. Sultestrejken blev startet af HDP-politikeren Leyla Güven.

Det står dog endnu ikke klar, om de forbedrede muligheder for at besøge Öcalan vil afslutte sultestrejken.

Öcalan stiftede sammen med venner i 1978 PKK. Den kurdiske organisation startede den væbnede kamp i 1984. Cirka 50.000 mennesker er blevet dræbt siden i den tyrkisk-kurdiske konflikt. Öcalan har siden 1999 siddet fængslet i Imrali-øen i det vestlige Tyrkiet.

Kommentér via Facebook

kommentarer