Kurdiske forældre hævder, at PKK har kidnappet deres børn. PKK benægter og siger, at alle deres folk er der frivilligt. Læs Jiyan.dk-interview med Selami Eren, hvis 15-årige søn er forsvundet.

Foto: Ramazan Moray

En række forældre i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan hævder, at deres mindreårige børn er blevet kidnappet af Kurdistans Arbejderparti (PKK). Forældrene har lavet adskillige protester og sit-in aktioner foran Diyarbekir Kommune. Kurdiske politikere, PKK selv og landets premierminister Tayyib Erdogan er nu gået ind i sagen.

En af de ca. omkring 20 forældre, der leder efter forsvundne børn, er Selami Eren. Hans 15-årige søn Firat Aydin Eren forsvandt den 23. april i en forstad til Diyarbekir, da han deltog i en picnic arrangeret af det pro-kurdiske Freds og Demokratiparti (BDP) og Folkenes Demokratiske Parti (HDP) med sine venner. Ifølge faderen blev sønnen ”snydt til at tage op i bjergene” af PKK-guerillaer, og siden har ingen hørt fra ham.

”Ingen far vil være adskilt fra sit barn. Min søn skal ikke være i bjergene, men i skolen. Jeg kræver af PKK, at de frigiver min søn,” siger Selami Eren til Jiyan.dk

Den tyrkiske premierminister Erdogan har brudt sit tavshed i sagen og advarer PKK og kræver, af de pro-kurdiske parter, at de skal arbejde for børnenes løsladelse.

“Jeg hilser helhjertet de mødre og fædre, der nu demonstrerer foran Diyarbakir Kommune for deres børn, som er blevet kidnappet,” sagde Erdogan og tilføjede:

”Hey BDP, HDP, hvor er I? Gå ud og find disse børn … I kender deres adresser meget godt. Hvis I ikke gør det, så vil vi iværksætte vores plan B og C,” sagde statsministeren ifølge den tyrkiske Hürriyet avis.

PKK afviser beskyldningerne om bortførelse af børn og siger, det er tyrkisk propaganda, hvor staten bruger nogle kurdiske forældre i en psykologisk krigsførelse. PKK vil ikke bruge mindreårige til krig, ifølge en pressemeddelelse offentliggjort på Firatnews.com.

“Alle involverede i PKKs rækker er der frivilligt Det ville være umuligt for os at tvinge nogen til at være her mod deres vilje,” lyder pressemeddelelsen fra PKK, der tilføjer:

“Desuden har vi en aldersgrænse i vores gruppe i henhold til internationale konventioner, som vi overholder. De, der ikke overholder aldersgrænsen vil blive sendt tilbage.”

Selami Eren er uenig i pressemeddelelsen fra PKK.

“De siger, de ikke tvinger børn op i bjergene. Men hvis de ikke overtalte min søn og andre, hvorfor skulle de så slutte sig til PKK?”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer