MF Nikolaj Villumsen (Enhedslisten) kritiserer amerikanske droners indblanding i Roboskî-massakren, der førte til bombning af 34 uskyldige kurdere i december.

Af Deniz Berxwedan Serinci
Foto: Jacob Holdt

Efter at den amerikanske avis The Wall Street Journal har afsløret, at det var en amerikansk Predator drone, der opdagede de 34 mænd og drenge, som krydsede den irakisk-tyrkiske grænse og gav oplysningerne videre til Tyrkiet, som herefter bombede dem, møder USA kritik fra forskellige sider.

Heriblandt fra Enhedslistens Europaordfører Nikolaj Villumsen, som til Jiyan.dk udtaler:

”Det er dybt problematisk, at USA er involveret i drab på civile i Tyrkiet. Det understreger vigtigheden af, at den danske regering kritserer Tyrkiet for manglende afstraffelse af de ansvarlige for massakren på 34 civile – heraf 19 børn – der kort før nytår 2011 blev bombet af tyrkisk militær i landsbyen Roboskî.”

Nikolaj Villumsen besøgte i marts landsbyen sammen med en dansk delegation, hvor også Pernille Skipper (EL), Pernille Frahm (SF), Serdal Benli (SF), journalist Charlotte Lund og fotograf Jacob Holdt deltog.

Her mødtes de med efterladte til de myrdede samt den eneste overlevende fra massakren.

”Vores besøg i Roboskî gjorde et overvældende indtryk. Så meget død og tragedie i så lille et landsbysamfund er simpelthen ufatteligt,” siger Nikolaj Villumsen.

Står det til Folketingsmedlemmet bør Danmark også kritisere USA for dets indblanding i massakren.

”Det er dybt forkasteligt at USA giver informationer til Tyrkiet, som fører til denne tragedie. Danmark bør fordømme USA’s og Tyrkiets ageren i denne sag, når vi nu er tætte NATO-allierede med de to lande.”

Danmark bør samtidig kræve af Tyrkiet, at landet omgående ændrer dets politik i forhold til kurderne til fordel for en fredelig løsning, mener Nikolaj Villumsen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer