Et stigende antal muslimer i Danmark fejrer jul. ”Når mine børns danske klassekammerater får julegaver, så vil mine børn også,” fortæller Hanan el-Shal.

Af Dilan Secilmis & Deniz Berxwedan Serinci

I morgen er det jul, og imens kirkerne vil være fyldte med danskere der kommer for at høre julens budskab om Jesu fødsel, vil julen også blive markeret i danske muslimers hjem.

Integrationskonsulent Manu Sareen mener, at antallet af danske muslimer der fejrer jul, i år er højere end nogensinde.

– Vi har fået en helt ny generation af unge muslimer med børn, som fejrer julen på deres egen måde. Julen spiller en rigtig positiv rolle for muslimernes integration, for man træder ind i et fællesskab, som er enormt positivt. Der opstår noget at, og det kommer der kun gode ting ud af, siger han til Kristeligt Dagblad.

“Når danske børn får gaver, så vil mine børn også”
En der ligeledes har oplevet at flere muslimer har taget julen til sig, er indvandrerpræst Ellen Margrethe Gylling fra Amager.

– Jeg har fået flere meldinger de seneste år fra muslimer, der gør noget ud af julen. De ser Jesus som en stor profet, og på Amager oplever vi flere og flere muslimer, som deltager i vores julefest, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Libanesiske Hanan el-Shal deltager i julehygge på et klubhus i Nykøbing Falster med sine to børn, sønnen Muhammed på fire og datteren Leila på otte år.

– Man bliver mere integreret, når man deltager i julen, fordi man møder flere danskere og på den måde bliver ens dansk forbedret, fortæller hun.

– Mine børns danske klassekammerater får julegaver, og så vil mine børn også, så nu får de både gaver, julekalendere, også videre, siger Hanan el-Shal.

Jesus i Koranen
Jesus nævnes flere gange i Koranen under navnet Isa. Ifølge islam er han en profet på lige fod med Muhammed og ikke Guds søn, sådan som man betragter ham i kristendommen.

Flere hundrede muslimske drengebørn i Danmark er opkaldt efter Jesus eller Isa, som han hedder på Koransk.

Kommentér via Facebook

kommentarer