Flere og flere kurdiske flygtninge fra Syrien bliver selvstændige. Siamend Suleiman fra Næstved driver egen revisionsfirma. Han peger på en række fordele ved at være selvstændig.

Af Deniz B. Serinci

Flere og flere syrisk-kurdiske flygtninge bliver selvstændige og driver egne firmaer. Nogen som frisører, ejere af pizzarier, osv.

En af dem er Siamend Suleiman, der driver eget revisionsfirma. Den unge mand stammer fra Qamişlo i syrisk Kurdistan, er gift og har to børn.

Egentlig arbejdede Siamend på den danske ambassade i Damaskus, Syriens hovedstad. Han havde en masteruddannelse i internationale revisionsstandarder fra Syrien.

”Så skulle jeg en tur til Danmark for at deltage i et kursus,” husker han.

”Krigen brød ud i Syrien og jeg kunne ikke vende hjem.”

Den syriske kurder lærte hurtigt dansk via en sprogskole i Næstved og var dermed oppe på fire sprog i alt, udover arabisk, kurdisk og engelsk. Efter endt uddannelse i Danmark som bachelor i økonomi og business administration, blev han ansat hos Revsbæk Revision i 2016.

Nu driver han sit eget firma SS Regnskab ApS, der tager sig af løn, moms, selvangivelse af skatteregnskab og årsrapporter for selskaber.

Hans råd til andre, der drømmer om at blive selvstændige:

“Start med at lære dansk,” siger Siamend. “Det er første skridt.”

”Der er nogle økonomiske fordele,” fortæller han. ”Man tjener mere, end hvis man er ansat. ”Derudover er man mere fri som selvstændig og bestemmer mere selv.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer