Brett McGurk: “Vi mener, at de fleste af ezidi-slaverne er i Mosul.”

Et ukendt antal ezidi-kvinder og piger menes at være holdt fanget i Mosul. Det skriver Mosul Eye og Rudaw.

Nogle af disse tilfangetagne kvinder er blevet dræbt i luftangreb.

Den amerikanske særlige udsending for krigen mod Islamisk Stat (IS), Brett McGurk, sagde under et pressemøde i sidste uge: “Vi mener, at de fleste af ezidi-slaverne, der blev taget til fange af IS for to år siden – langt de fleste af dem – er i Mosul.”

Antallet af ezidier, der stadig er i hænderne på IS er 3735. Det oplyser Khairi Bozani, leder af Ezidi Anliggende i Kurdistan Regional Government (KRG).

Mosul Eye, en blogger i Mosul, og en af de få kilder til information inde i byen, anslår, at over 100 ezidi-piger og kvinder bliver holdt fange i Mosul.

Mosul Eye mener, at ezidi-kvinder og piger bliver holdt fanget i hospitaler i byen, mange i Al-Jumhuri Hospitalet og Ibn Sina Hospitalet.

I august 2014 stormede IS ind i bla. Shingal og truede tilhængere af ezidi-religionen – en af Iraks ældste minoriteter – med udryddelse. I en uge måtte titusinder ezidier tilbringe tiden på toppen af Shingal bjerget uden vand og mad.

Omkring 100 bukkede under og døde, samtidig med at tusinder af ezidi-piger blev kidnappet af IS.

Iraks menneskerettighedsminister Mohammed Mahdi oplyste, at ”5000 kurdiske ezidier er blevet kidnappet af IS og solgt på slavemarkeder. Endvidere er tusinder

[ezidier] blevet dræbt.”
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer