PDKI: Seks iranske soldater, inklusiv en næstkommanderende, blev dræbt af vores krigere. Iransk statsmedie: Otte kurdiske oprørere dræbt.

Foto: Deniz Serinci

Ifølge Kurdistans Demokratiske Parti-Iran (PDKI) blev mindst seks iranske Revolutionsgardister, herunder en næstkommanderende, dræbt i sammenstød med dets peshmerga i byen Shno i Østkurdistan/Iran igår.

“I kampe med PDKI blev seks iranske soldater skudt ned og 14 andre blev såret,” siger Rostam Jahangiri fra PDKI’s politbureau.

Ifølge mediet Rudaw er Haji Samad blandt de dræbte. Han var fra Revolutionsgarden i Shno.

Ifølge det iranske statsmedie IRNA blev otte kurdiske oprørere dræbt i kampene.

Der bor omkring 8 millioner kurdere i Iran. Kurderne har ikke ret til at danne deres egne politiske partier i Iran. Derudover nægtes de retten til at studere i deres eget sprog på offentlige skoler. Flere gange har kurdiske partier, der kræver selvstyre, været i væbnet kamp mod det iranske regime.

Flere af partierne har dog siden 1996 indstillet den væbnede kamp. Det skete efter, at deres kadrer flygtede til irakisk Kurdistan. Til gengæld for at få lov at bo der, krævede de irakisk-kurdiske værter, at de iranske kurdere ikke skulle angribe Iran fra deres territorium.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer