Normalt forbinder vi muslimer med mørkhårede mennesker fra eksotiske lande østpå. Men der bliver flere og flere hvidhårede og blåøjede muslimer.

af Deniz Berxwedan Serinci

Imam Abdul Wahid Pedersen, der selv er konvertit og foredragsholder om islam, fortæller, at et stigende antal danskere henvender sig til ham for at lade sig omvende til den muslimske tro.

– Jeg får mellem 50-80 henvendelser om året, hvor jeg for eksempelvis for ti år siden fik 10 henvendelser om året.

 Han forklarer, at nogen konverterer til islam, fordi de er blevet gift med en muslim. Andre fordi de søger en identitet og finder det i den nye religion.

– Andre er vokset op blandt muslimer eller har været venner med muslimer hele deres liv, forklarer imamen.

Atter andre får en interesse for islam på grund af den massive omtale af islam i de danske medier.

– Derfor begynder de at kigge ind og finder ud af, hvad islam egentlig er.

Jørgen Bæk Simonsen, dr.phil. og lektor samt forfatter til flere bøger om islam, fortæller, at de nye muslimer finder islams anvisninger for etisk og moralsk opførsel tiltrækkende.

Der er samtidig flere konvertitter, der, før de blev muslimer, levede et typisk, dansk ungdomsliv med alkohol, men som nu forlader den livsstil.

– Mange af konvertitterne har zappet rundt og føler nu et behov for ikke længere at zappe rundt, men at kunne indrette deres tilværelse i henhold til islams regler.  

Imam Abdul Wahid Pedersen mener også, at nogle af de nye muslimer søger faste rammer, hvor man eksempelvis ikke drikker alkohol.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer