Københavns Politi er stadig på bar bund og uden det nødvendige gennembrud i opklaringen af det brutale drab på 21-årige Cem Aydin.

Foto: Cagdas Saglicak

Politiet følger fire hovedspor i sagen om det drabelige overfald på Cem Aydin.

Lederen af efterforskningen, Hans Erik Raben, fortæller til Politiken, at de især går efter to ud af de fire spor, nemlig økonomi og hævnmotiv.

”…Med to af sporene, det æresrelaterede drab og jalousimotivet, er vi ved at have efterforsket så meget, at vi nu interesserer os lidt mere for de spor, som handler om økonomiske mellemværender eller motiver, der drejer sig om hævn, fordi man eventuelt har trådt nogle andre tilstrækkeligt over tæerne”, siger Hans Erik Raben.

Efterforskningslederen erkender også, at det er en særdeles svær sag.

”Det er en vanskelig efterforskning, blandt andet fordi vi skal sortere i et hav af rygter, men også fordi ingen i miljøerne eller blandt familie og venner kan se et motiv, og vi har kun få konkrete vidneforklaringer”.

Det brutale overfald mod Cem Aydin, der kostede den unge mand livet, har chokeret mange i Danmark. Det anslås, at et tæskehold på 8-10 personer tævede den 21-årige mand ihjel.

Flere har sat spørgsmålstegn ved, hvordan et tæskehold kunne tæske den unge mand ihjel uden at nogen tilsyneladende så noget.

”Et tæskehold tæver et andet menneske til døde på en oplyst vej midt i hovedstaden, men ingen naboer ser det?! Jeg vil spørge dem, der tier stille: Hvordan vil de have det hver gang, de passerer gerningsstedet? Vil de ikke få moralske skrupler?  Hvad med moderen? Vil de så ”bare” iagttage hende, når hun gang på gang – i dyb smerte og lidelse – vil stå ved gerningsstedet og blive mindet om den grusomhed, hvorpå hendes søn blev taget fra hende?” spørger debattøren Burhan Öztürk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer