OPDATERET: Newroz-fester aflyst i Aalborg, Ishøj, Aabenraa, Tønder, Holstebro, Kalundborg og Herning på grund af frygten for coronavirus.

Af Deniz B. Serinci
Arkivfoto

Kurderne havde glædet sig til at fejre deres nationaldag Newroz i Aabenraa, Aalborg, Ishøj, Tønder, Holstebro, Herning og Kalundborg. Men på grund af coronavirussen dropper arrangørerne nu den populære fest.

Den Dansk-Kurdiske Kulturforening i Ishøj skriver på Facebook, at “for at beskytte alles sundhed,” har de “besluttet sig for ikke at afholde” Newroz.

ئازیزان و خۆشەویستان سڵاوتان لێ بێتبەڕێزان: وەك ئاگادارن بڕیاربوو بەبۆنەی جەژنی نەورۆزەوە ئاهەنگێكی خێزانی ئەنجام…

Slået op af ‎Dkkfi کۆمەڵەی کەلتوری کوردی دانیمارکی لە ئیسهۆی‎ i Fredag den 6. marts 2020

Også den kurdiske forening i Kalundborg har aflyst både fastelavnsfesten i morgen og Newroz.

“Vi har….besluttet at aflyse dem, da der må helst ikke afholdes arrangementer, hvor der samles mange mennesker et sted,” skriver Asma Chiekh Mohammed fra foreningen. “Derfor har vi måtte aflyse de to aktiviteter.”

I Aalborg har byens kurdiske forening Mallî Kurdî spurgt medlemmerne på deres Facebook-side om en eventuel aflysning.

کوردانی بەڕێزی شاری ئەلبۆرگ هەر وەک هەمووان ئاگاداری بارودۆخی ئێستای جیهانن بە هۆی هاتنی ئەم بەڵایەی کە ناوی (کۆرۆنایە )…

Slået op af Mallí KurdíOnsdag den 4. marts 2020

I dag fortæller Qumry Saleh Zada fra Mallî Kurdî så Jiyan.dk, at Newroz er helt aflyst i Aalborg.

“Nogen af dem, der rejser til udlandet, kommer tilbage. Vi vil ikke risikere at de smitter gæsterne,” siger Qumry. “Derfor har vi aflyst Newroz i Aalborg.”

I sidste uge aflyste den kurdiske forening i Aabenraa og Sønderborg deres fælles Newroz-fest i Aabenraa.

“Folk sagde, at de var bange for at komme til festen af frygt for coronavirussen,” sagde Numan Silêman, medlem af bestyrelsen i den kurdiske forening i Aabenraa, til Jiyan.dk.

Allersenest er Newroz-festen i Herning, Tønder og Holstebro nu også aflyst.

تنويه واعتذار من الجالية الكردية في الدنمارك نظرا للأوضاع والهواجس المسيطرة على الواقع الصحي والنفسي والاجتماعي للأجواء…

Slået op af ‎مجلة ليلون لحزب الوحدة الديمقراطي الكردي في سوريا-يكيتي‎ i Lørdag den 7. marts 2020

Corona-virussen har sit epicenter i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Siden har den spredt sig til store dele af verden.

I Danmark er 23 smittet i alt, mens 425 er i karantæne lige nu. På global plan er 3.383 døde, mens 98.300 er eller har været smittede i alt. Af dem er 55.455 blevet raske igen. Det er baseret på tal fra Videnskab.dk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer