De fire mænd mellem 19 og 24 år angreb ambassaden en dag efter, at Erdogan erklærede sejr i Afrin – en offensiv, der kostede familiemedlemmer til en af gerningsmændene livet.

Fire kurdiske mænd i alderen 19, 22, 23 og 24 år er blevet dømt for at have kastet med molotovcocktails mod Tyrkiets ambassade i Hellerup.

Tre af mændene er blevet idømt en fængselsstraf på et år og ni måneder. Den fjerde mand skal bag lås og slå i et år og seks måneder. Alle fire er blevet udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Angrebet skete natten til 19. marts 2018. Den ene af de fire gerningsmænd havde været i en kurdisk forening i Valby og mødtes der med de øvrige tre mænd. De satte sig efterfølgende ind i en bil, kørte rundt i København og talte om at angribe den tyrkiske ambassade.

De unge var, forklarede de i retten, vrede over Tyrkiets indtog i byen Afrin i syrisk Kurdistan. Den ene af gerningsmændene har familiemedlemmer i Afrin, der mistede livet under de tyrkiske angreb i byen.

De unge kastede med flere molotovcocktails, som ramte ambassadens vinduer. Ifølge retten forsøgte mændene at knuse ruderne og få kastet brandbomberne ind i bygningen. Det havde de unge kurdere ikke held med og ilden gjorde kun “kosmetisk” skade på bygningen.

De fire kurdere anker nu straffen.

I foråret 2018 nedkæmpede Tyrkiet sammen med tyrkiskstøttede syriske grupper den kurdiske YPG-milits i Afrin-provinsen i syrisk Kurdistan.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer