En shoppetur i Rødovre Centrum endte negativt for familiefaderen Muhamed Demir, da hans kun fire-årige søn angiveligt blev slået i ansigtet af en forbipasserende ældre mand.

Demir har anmeldt manden til politiet. Faderen vil ikke udtale sig til medierne, men skriver på det sociale medie Facebook, at der efter hans overbevisning er tale om en racistisk hadforbrydelse.

”Min legesyge 4-årige søn bliver slået af en skamløs, fuldvoksen mand i 60’erne, fordi min søn er, den han er: En lille dreng med minoritetsbaggrund,” skriver Demir.

Episoden fandt sted tidligt fredag aften, da Demir shoppede i Rødovre Centrum med hans datter i den ene hånd samtidig med at hans søn gik på den anden side af ham.

”Lidt væk og lidt foran, idet jeg aner, at han pludselig bliver ramt af en forbipasserende mand, der ikke stopper op men ufortrødent går videre,” husker Demir og fortsætter:

”Jeg reagerer instinktivt ved at vende mig om efter manden for at råbe ham an med et højt ’Hey!’, men han går bare videre og stopper ikke op.”

Sønnen græd og sagde, at han var blevet slået i ansigtet og havde fået rødmen i det ene øje. Den ældre mand forsvandt. Senere fandt Demir ham for enden af en gang på vej mod en udgang. Den kurdiske familiefar gik efter eget udsagn ”stille og roligt” imod ham og sagde ”høfligt, at han vist kom til at ramme min søn,” og at sønnen tror, at han er blevet slået, og at ”det vil betyde meget for ham, hvis han får en undskyldning.” Hertil svarede den ældre mand, ifølge Demir:

”Det har han godt af! I skal bare lære at opføre jer ordentligt, sådan nogle som jer!”

Politikommissær Henrik Haugaard fra lokalefterforskning Øst ved Københavns Vestegns Politi, fortæller tv2.dk, at man er ved at efterforske sagen.

”Jeg kan bekræfte, at der er oprettet en sag, og der er helt klart nogle efterforskningsskridt, der skal tages,” siger han.

Fra Demir lyder det, at han stadig er rystet.

”Jeg vil nok i lang tid fremover frygte, at nogen vil gøre noget ondt ved mine børn. Det er meget grimt at skulle leve i frygt for, at der skal ske ens nærmeste noget grimt.”

Demir er indvandrer fra Urfa/Ruha i Nordkurdistan/Sydøsttyrkiet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer