Finland stopper våbeneksport til Tyrkiet og fordømmer offensiv i Syrien.

Af Deniz Serinci

For under en måned siden godkendte den finske regering eksport af droner til Tyrkiet. Men det bliver ikke til noget alligevel, for nu stopper Finland al våbeneksport til landet. Det oplyser den svenske tv-station SVT. Samtidig kritiserer den finske regering Tyrkiets offensiv i de kurdiske områder i Syrien.

“Finland eksporterer ikke forsvarsmateriale til lande, der bekæmper eller krænker menneskerettighederne,” skriver forsvarsminister Antti Kaikkonen på Twitter. “Der bliver ikke givet licenser til nye våbeneksporter fra Finland til Tyrkiet.”

Den finske regering har i en pressemeddelelse sagt, at der “er ingen militære løsninger er på den syriske konflikt.”

”Tyrkiets handlinger forværrer den allerede vanskelige krise i Syrien,” advarer landets premierminister Antti Rinne.

I dag indledte Tyrkiet den militære offensiv i de kurdiske områder i Syrien. Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan skriver på Twitter, at formålet med offensiven er “at ødelægge den terrorkorridor, som man forsøger at skabe syd for vores grænse og at bringe fred til regionen.”

Siden sommer 2012 har kurderne haft selvstyre i Nordøstsyriens Autonome Administration, også kendt som ”Rojava” eller syrisk Kurdistan. Tyrkiet har længe betragtet selvstyret som en trussel, da de kurdiske YPG-styrker her er allieret med PKK, som har ligget i krig med Tyrkiet siden 1984 og står på EUs terrorliste.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer