SELMA, instruktør: Ava DuVernay, premiere: 26. marts

Filmen ”Selma” handler om den kamp for borgerrettigheder, som præsten Martin Luther King stod i spidsen for. I filmen bliver det illustreret, hvorledes at sorte i visse sydstatsstater har svært ved at lade sig registrere som vælgere.

Der er tale om en vellykket filmatisering med David Oyelowo som velspillende Luther King, så man forstår udmærket, at han blev nomineret til en Golden Globe for sin præstation. Der er generelt samtidig en god kemi mellem skuespillerne, der leverer overbevisende præstationer.

De spektakulære kampscener fra marcherne i Selma, der viser politiet slå brutalt ned på fredelige demonstranter, udgør en historisk genoplivning af et stykke amerikansk historie.

5 ud af 6 stjerner

ASKEPOT, instruktør: Kenneth Branagh, premiere: 12. marts

Historien om Askepot kender de fleste vel godt. En uskyldig og sød pige mister sin mor og bliver alene med sin far. Sidstnævnte gifter sig med en ond stedmor, der endvidere har to ligeså onde døtre. Da faderen dør, bliver Askepot endnu dårligere behandlet af stedmor og –søstre. Filmens hovedperson falder for en prins. Askepot får ikke lov at komme til bal, hvor fremtidens prinsesse skal udpeges. Alligevel kommer hun afsted takket være en godhjertet fe.

Disneys ‘Eventyret om Askepot’ er en ny filmatisering af det klassiske folkeeventyr fra 1950. Siden dengang har filmbranchen gennemlevet en omfattende digital CGI-revolution.

Til forskel fra tidligere filmatiseringer af eventyret om den forældreløse pige, har instruktør Kenneth Branagh denne gang skabt en film, der drager biografgængeren ind i sit medrivende middelalder univers, der tilsat fremragende visuelle, computerskabte effekter, imponerer. Man bliver som biografgænger draget ind i det medrivende Disney-univers. Det er gode ved filmen.

Men hvis man kender handlingen, formår filmen ikke rigtigt at overraske seeren når det kommer til handling og dialog. Endvidere er skuespillerne blottet for dybde, især Lily James, der slet ikke virker troværdig som Askepot.

3 ud af 6 stjerner

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer