Af Alan Hasso

Ifølge forlydender er de to kurdiske kunstnere Şivan Perwer og Şerîf Kayran i fællesskab i gang med at få instrueret en film om Halabja massakren i 1988.

Filmen hedder “Helebçe û Evîna Kurdan “ og kommer til at vare 120 min. Det antages at Şerîf Kayran selv har skrevet manuskriptet til filmen.  

Det er endnu ikke offentliggjort hvornår filmen præcist har premiere, men man regner med at den udkommer i september måned i det kommende år.

Kort om Halabja massakren:
Halabja er en kurdisk by i Irak, som ligger 93 kilometer nordøst for Baghdad.
Den 16 marts 1988 angreb det irakiske regime Halabja med giftgas. Dette angreb resulterede i mere end 5000 civiles død, og sårede 10.000 andre. Mange af dem døde senere som følge af sygdomme forårsaget af giftgassen. Derudover er der den miljømæssige katastrofe. Nemlig ødelæggelsen af den naturlige vegetation, samt drabet på utallige andre levende væsner. Efter det irakiske regimes fald, blev der fundet hundredvis af massegrave og beviser på produktion og brug af kemiske og biologiske våben. Desuden er angrebet det største gasangreb mod civilbefolkning i nyere tid.

Şivan Perwer har tidligere sunget denne sang om Halabja

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer